První srpnový víkend. Koupání, pouť i nablýskaní veteráni

Kdoví, kolik víkendů ještě bude "koupacích"? Ten první srpnový tak jednoznačně patří vodním hrátkám. Zlínský kraj ovšem nabízí i jinou zábavu. V Kroměříži se v sobotu představují nablýskaní automobiloví veteráni, celý víkend pak patří v Provodově tamní slavné letní pouti.

Máme hodně plno, jak na koupališti Na Zeleném v Bartošově čtvrti, tak i na Panoramě na Jižních Svazích, kdo si chce více zaplavat, zamířil do našeho areálu Zimních lázní, kd eje plavcům určena krytá padesátka“ informovala Iva Vavrečková ze zlínské společnosti Steza, která spravuje městská koupaliště. Výbornou obsazenost ale evidují také provozovatelé koupališť v Rožnově pod Radhoštěm, Bystřici pod Hostýnem, Holešově i na dalších místech kraje. Zaplněny jsou pláže jezer v Ostrožské Nové Vsi i Novém Hrozenkově, teplo má být i v dalších dnech, vyloučit se ale nedají přeháňky a bouřky.

Poněkud jiného ražení je akce, která má centrum v Kroměříži, ale jak napovídá její název Veteránem nejen Kroměřížskem, vydají se majitelé automobilových dědečků vyrobených před rokem 1970 také na jízdu širokým okolím. Celá akce dbá na stylovost nejen v naleštěných autech, ale také v oblečení a má připomínat v nadsázce mafinánskou atmosféru. Však má akce také podtitul 2. setkání kmotrů…Vyhlášení výsledků na kroměřížském Velkém náměstí v sobotu odpoledne.

Celý víkend patří také jedné známé pouti. V Provodově na Zlínsku je to vždy událost roku, řadu kulturních vystoupení doplní v neděli dopoledne na místním Malenisku tradiční bohoslužba pod širým nebem. „Je to jeden z vrcholů událostmi nabitého roku,“ připomíná starosta Marek Prachař. nedávno tu například bohatě oslavili 600 let od první písemné zmínky o obci, před týdnem pak za velkého zájmu veřejnosti připravili nevšední Keltský den.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x