Bronzovou Adélu čeká na Rackové svíčková a čerstvě vymalovaný pokoj

Pořádná nefalšovaná radost opanovala o víkendu Rackovou. Nevelká vesnice kousíček za Zlínem k tomu má pořádný důvod, bydlí tu přece s rodiči bronzová olympijská medailistka, střelkyně Adéla Sýkorová.

Ale radost vládne i leckde jinde, kde naše úspěšná medailistka z OH v Londýně, současná členka plzeňského střeleckého klubu Rapid, zanechala stopu.

S rodiči žila nejdříve v Trnavě na Zlínsku, tatínek tam učil a vedl střelecký kroužek. Do něj začala Adéla chodit už  v první třídě a skvěle se tak odrazila ke kariéře korunované v pětadvaceti letech fantastickým olympijským bronzem.

Také od nás letí k Adéle upřímné blahopřání k medaili,“ radovala se starostka Trnavy Marie Bořutová.

 Adéla je absolventkou gymnázia na Náměstí TGM ve Zlíně, pak už začala plnit reprezentančí povinnosti mimo Zlín, dnes studuje vysokou školu v Plzni, obor geografie.

Velké blahopřání letí k české bronzové medailistce také ze Sportovního střeleckého klubu ve Zlíně na Vršavě. „Moc jí úspěch přejeme, jsme rádi, že se ve střelbě zdokonalovala i  na naší střelnici,“ vzpomíná zdejší předseda Karel Ježík.

Sýkorovi si postavili rodinný dům nedaleko Zlína v Rackové. „Oslavy nikterak bouřlivé nebyly, se sousedy jsme si ale rádi připili na londýnský úspěch šampaňským,“ vrací se otec Karel Sýkora k sobotnímu večeru. Na oba rodiče, tedy i maminku Hanu, teď čekají specifické úkoly. Zatímco ona uplatní při předpokládeném návratu úspěšné dcery někdy koncem druhého srpnového týdne kuchařské umění…“ještě nevím, jestli si bude přát svíčkovou nebo vepřo-knedlo-zelo..„, otec se ujal stejně důležité role domácíého malíře. „Bude mít pokojíček jako nový, a když už jsem začal, budu v malování pokračovat,“ smál se v neděli odpoledne spokojený otec Karel, muž, který stojí za úspěchem milé a skromné dívky určitě nejvíce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x