Lety bez hranic. Svět viděný z balonů

Svět je prý nejhezčí z koňského hřbetu. Aniž by se měla spustit nežádoucí polemika s letitým úslovím, je svět určitě stejně hezký a taky daleko "plastičtější" z koše horkovzdušného balonu. V příštím týdnu se o tom mohou přesvědčit aktivní účastníci Letů bez hranic.

Mezinárodní festival balonového létání pořádá Balon centrum v Břestku. Bohatý program začíná srazem účastníků ve středu 15. srpna a vyvrcholí v neděli 19. srpna. Pořadatelé představí celkem 15 balonů, které vzlétnou dohromady celkem 8 krát včetně unikátních nočních letů.

Tentokrát půjde o přeshraniční spolupráci v pravém slova smyslu, česko-slovenskou hranici přeletí balony v oblasti Velké Javoriny už v první oficiální den konání akce, tedy ve čtvrtek ráno. Pestrobarevné balony vyrazí během festivalu k obloze z několika míst, přímo z centra dění v Břestku pod hradem Buchlovem, dále pak z kunovického letiště i z Uherského Hradiště od zimního stadiónu.

Organizátoři z břesteckého Balon centra připravili také jedinečný mládežnický kemp pro zájemce o balonové létání, na zábavné odpoledne pak pozvali stovku dětí z dětských domovů ze Zlína, Uherského Ostrohu, Kroměříže a dalších čtyřicet ze slovenského Trenčína.

„Právě tím chceme podtrhnout letošní mezinárodní ráz festivalu a přispět k vylepšení už tak velmi dobrých vztahů mezi oběma národy bývalé federace,“ říká ředitel fesitvalu Libor Staňa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x