Video: Král včelařů: Medové produkty? Skvělé afrodiziakum

Za pár dnů mu bude osmdesát. Mladík. Bez nadsázky. Bystrý pohyb, skvělé myšlení. Nekorunovaný král moravských včelařů pan Josef Okál. Aby bylo vše, jak má být, bydlí ve Zlíně-Štípě stylově v Medové ulici. Na zahradě mu to bzučí jedna radost. Na své včelky nedá dopustit.

Včelí produkty včetně medu jsou prý i afrodiziakem. Med vylepšuje nejen čaj, určitě i kávu a co víc, zjemňuje víno i slivovici. Co všechno zajímavého se dozvíte na lavičce u pana Okála. „Neohánějte se, včelky Vám nic neudělají, ale rychlé pohyby nemají rády, mohou se leknout a v obranném reflexu Vás píchnout.“

To by ale nebyla žádná tragédie, pro zdravého člověka je včelí žihadlo dodávkou léčebných produktů do organismu, stejně jako ve vlastním medu či mateří kašičce a propolisu. Na to všechno nedá Josef Okál dopustit, stejně jako mnozí další moravští včelaři. Jen letošní produkce medu jim nedělá radost. V globálních součtech je zhruba poloviční, leckde jen třetinová…Ale smutek v rozhovoru s Josefem Okálem rozhodně nehledejte. 

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x