Benefiční koncert Markéty Irglové vynesl ve Valašském Meziříčí přes 70 tisíc korun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Benefiční koncert Markéty Irglové na pomoc valašskomeziříčské učitelce Haně Volfové vynesl přes 70 tisíc korun. Informovala o tom mluvčí valašskomeziříčské radnice Renata Votrubová.

Koncert se konal v pondělí a nenechalo si ho ujít na 300 lidí. Dobročinný koncert by měl pomoci Haně Volfové, učitelce ze Základní školy Žerotínova ve Valašském Meziříčí, která je téměř rok tělesně postižená. Hana Volfová se ocitla ze dne na den na invalidním vozíku. Jejím velkým přáním je vrátit se opět do školy mezi své žáky. Irglová školu navštěvovala, a proto s uspořádáním speciálního koncertu neváhala.

Valašskomeziříčská radnice vyhlásila také veřejnou sbírku na pomoc Haně Volfové, která se koná od 20. července do 31. prosince. „Jsme rádi, že můžeme zajistit finanční pomoc na nákup nezbytných rehabilitačních pomůcek. Paní Volfové jsme umožnili parkovat na vyhrazené místo přímo u jejího domu a dále jsme vybudovali lepší přístupovou cestu na parkoviště,“ poznamenal starosta města Jiří Částečka (ODS). Lidé mohou valašskomeziříčskou učitelku podpořit zasláním peněz na číslo účtu 107-2754010247/0100 u Komerční banky.

Markéta Irglová odehraje v České republice celkem sedm koncertů. Držitelku Oscara za nejlepší filmovou píseň z roku 2007 doprovodila ve Valašském Meziříčí americká zpěvačka a hráčka na perský buben Aida Shahgasemi a kytarista Rob Bochnik. Markéta Irglová několikrát s kapelou Swell Season projela svět a vyprodala prestižní světové sály v New Yorku, Londýně nebo Sydney. Po turné v České republice ji čekají další koncerty v Číně, Jižní Koreji a Malajsii.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x