Po velké havárii vodovodní sítě v Otrokovicích už v obchodech teče voda

OTROKOVICE - V Otrokovicích v křižovatce v části Kvítkovice došlo ve středu k havárii vodovodní sítě, která výrazně zkomplikovala dopravu. Jak řekla ve čtvrtek mluvčí Moravské vodárenské Markéta Bártová, voda ve dvou obchodních řetězcích v okolí havárie už teče.

„V současné době se pracuje na zaasfaltování silnice, komunikace bude zprovozněna pravděpodobně ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Žádní obyvatelé nebyli touto havárií dotčeni,“ podotkla Bártová.

Pracovníci vodárenské společnosti podle Bártové na místě vyvíjejí maximální úsilí k minimalizaci škod a co nejrychlejšímu odstranění havárie. „Omlouváme se všem za vzniklé potíže,“ dodala Bártová.

Havárie na vodovodním řadu měla ve středu dopad i na provoz MHD. Dispečeři Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice museli na trolejbusové linky 2 a 6 nasadit výhradně hybridní trolejbusy, aby bylo možno objíždět rozkopanou silnici i mimo trolejové vedení. Tato situace trvala až do nočních hodin. Protože je pravděpodobné, že odstraňování poruchy bude pokračovat i ve čtvrtek, Dopravní společnost Zlín – Otrokovice přijala opatření, aby i ve čtvrtek vyjely na linky 2 a 6 pouze hybridní trolejbusy nebo autobusy.

„Pokud nebude komunikace zcela zablokována, nasazením vozidel s nezávislým pohonem zajistíme pro MHD průjezdnost. Cestujících na obou linkách, které vedou zasaženým místem, by se pak mimořádná situace neměla nijak dotknout,“ dodal vedoucí dopravního úseku společnosti Pavel Nosálek.

Video z havárie přinesl jako první server Zlin.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x