Na zlínské ubytovně řádil opilý výtržník, před policisty se pak schovával na záchodě

ZLÍN  - Ubytovna zlínské krajské nemocnice se stala ve středu odpoledne terčem běsnícího jedenatřicetiletého muže ze Zlína. Jak ve čtvrtek uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš.

„Muže doslova přepadl amok. Byl tak agresivní, že se před ním raději obyvatelé ubytovny skryli. Zdemoloval vstupní i vnitřní dveře objektu. Skleněné výplně rozbíjel nohama i kameny, které našel před ubytovnou. Na chodbě pak ze stěny vzal hasicí přístroj, kterým mrštil o podlahu, čímž jej aktivoval,“ podotkl Jaroš.

Přivolaní policisté nalezli u vstupu na ubytovnu pouze spoušť, kterou za sebou pachatel nechal, agresivní muž tam ale nebyl. „Podle svědků události se schoval v horních patrech objektu. Jak se ukázalo, ukrýval se na toaletách. Na výzvy k otevření nereagoval, proto museli policisté uzamčené dveře otevřít za pomoci násilí. Opilý muž se ale rozhodl nevzdat se bez boje. Policisté jej nakonec za pomoci donucovacích prostředků zpacifikovali a převezli na služebnu,“ doplnil Jaroš.

Násilník je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví, a protože již byl v minulosti pro tento trestný čin uznán soudem vinným, hrozí mu nyní až tříletý pobyt za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x