Kroměřížská radnice chystá veřejné projednávání jihovýchodního obchvatu města

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice připravuje veřejné projednávání, které se bude věnovat jihovýchodního obchvatu města. To v pátek oznámil mluvčí města Pavel Zrna.

Projednávání se uskuteční v pátek 17. srpna v 9.00 v zasedacím sále kroměřížské. Mluvit se bude o konceptu změny číslo 5B územního plánu města Kroměříže. „Tato změna se týká veřejností tolik sledované problematiky jihovýchodního obchvatu města a tématem projednávání, které vyplývá ze zákonem daných procesních požadavků pro územní plánování, budou varianty vyplývající i z požadavků občanů,“ upřesnil Zrna.

Obsahem veřejného projednávání budou dvě varianty řešení městského obchvatu, jehož existence sice není předmětem dohledné doby, ale zároveň je třeba jeho trasu v rámci územního plánování vymezit pro případné potřeby dalších generací.

První variantou z procesních důvodů zůstává původní trasa vedoucí kolem vodní plochy Bagrák s vyústěním u Hulské ulice a zahrádkářské kolonie u Vážan. „Tato původní varianta, proti které loni vznikla petice, musela být ve veřejném projednávání zahrnuta proto, že je součástí Zásad územního rozvoje Zlínského kraje a v rámci procesních podmínek je třeba ji opět projednat jako jednu z možností,“ vysvětlila Blanka Šimůnková, předsedkyně výboru pro regeneraci městské památkové rezervace a rozvoj města.

Naproti tomu se bude projednávat druhá, nová varianta, která vznikla z požadavku zastupitelů města. Reaguje jak na loňskou petici odpůrců trasy kolem Bagráku, tak i ne letošní požadavky obyvatel Vážan, kteří si nepřejí, aby trasa obchvatu ústila v prostoru u autobazaru Drábek. „Tato varianta vede až za místním sportovním letištěm, vyhýbá se sporné lokalitě u autobazaru a ústí až u zahrádkářské kolonie,“ upřesnila Šimůnková.

Po veřejném projednávání může každý až do 3. září vznášet své připomínky a ve stejné době mohou vznášet námitky i vlastníci dotčených pozemků a staveb. Potom se všechny námitky a připomínky znovu vyhodnotí a předloží zastupitelstvu ke schválení.

Konečná varianta změny územního plánu číslo 5 B by měla být schválena v polovině listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x