Tři týdny do konce prázdnin. Pan ředitel se moc těší

Ve školách je ještě posvátné ticho, školáci na táborech a jiných příjemnostech, ovšem pan ředitel Lubomír Vývoda nenechá klíče od hlavního vchodu zlínské Základní školy Emila Zátopka zrezivět. Naopak, ve škole je prakticky denně. Své skvělé renomé si může u žáků pěkně pošramotit, do školy, ovšem plné nezbedů, se vyloženě těší.

Až by se chtělo říci, že si docela zahrává. Jeho kolegové, samozřejmě v převážné míře ženy, si ještě užívají na horách, chalupách i u moří, on je ve škole prakticky denně.

„Bez dětí to jaksi neumím, s ženou jsme v červenci spolupořádali jedenáctidenní tábor, bylo to doslova vynikající, snad mluvím i za děti,“ vzpomíná na jedinou šňůru dnů, kdy o prázdninách nechodil pracovně do školy v centru Zlína.

„Třeba právě teď, v pátek, jsme měli kontrolu, pořád se něco děje,“ říká pedagog s aprobací matematika – biologie, který ve Slušovicích, Trnavě a ve Zlíně učí a řídí už devětadvacet poctivých let.

„V Trnavě  i Slušovicích to bylo skvělé, rád si vybavuji malou holčičku z Trnavy Adélku Sýkorovou, jak už v první třídě trénovala s tatínkem učitelem v tělocvičně střelbu ze vzduchovky a ejhle, ona je to dnes bronzová olympijská medailistka,“ vybavuje si ředitel Vývoda jednu z tisíce dětských tváří.

„Víte, všichni nemůžou být svatí, každé dítě je jiné, třeba na naší škole, kde načnu sedmý školní rok, máme hokejisty, mnohé ve věku pubertálním, žádní svatoušci to tedy nejsou, ale mám je rád jako všechny ostatní děti,“ mačká ředitel kliku hlavního vchodu, když jde připravovat rozvrhy na nový školní rok.

Prázdniny ještě zdaleka nekončí, ale i díky ředitelům musí být školy 3. září připraveny dokonale tak, aby se veškeré události až do 30. června udály v naprosté  pohodě…

ředitel Lubomír Vývoda

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x