Ve Hvozdné na Zlínsku otevřou studánky

HVOZDNÁ - Ve Hvozdné na Zlínsku v neděli odpoledne slavnostně otevřou studánky.Jak o tom za Místní akční skupinu Vizovicko a Slušovicko informoval Petr Žůrek.

Místní akční skupina Vizovicko a Slušovicko spolu s Místní akční skupinou Hříběcí hory v rámci svého projektu Obnovme prameny střední Moravy obnoví 41 studánek, ve Hvozdné otevřou čtyři z nich, a to od 14 hodin.

„Během celého projektu se udělalo mnoho zajímavého pro obnovu studánek. V neděli se chceme setkat se všemi občany a spolu oslavit dílo obnovy těchto zajímavých míst v naší krajině. Během realizace se také našlo pár dobrých nápadů. Jedním z nich bylo najít patrony nebo ochránce studánek mezi našimi občany,“ podotkl starosta Hvozdné Miroslav Válek.

Na Vizovicku a Slušovicku bude celkem obnoveno 29 studánek a na jih od Kroměříže pak obnoví 12 studánek. Slavnostní otevírání studánek připravuje ještě obec Bratřejov a Jasenná, kde při této příležitosti vystoupí skupina Hradišťan.

Místní akční skupina je otevřené sdružení lidí se společným zájmem o rozvoj venkovského území, ve kterém žijí. Ve Zlínském kraji působí 16 místních akčních skupin. Jde zpravidla o neziskové organizace, jejichž členy jsou obce, místní obyvatelé, zástupci veřejné či neveřejné sféry, neziskových organizací či podnikatelé. Zástupci nestátních a nesamosprávných subjektů musí tvořit více než polovinu členské základny.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x