Rožnovská radnice nechá zateplit předposlední školu

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Základní škola Pod Skalkou v Rožnově pod Radhoštěm bude do konce letních prázdnin kompletně zateplena. Řekl to mluvčí města Tomáš Gross s tím, že půjde o předposlední školu, kterou nechá město zateplit.

Rožnov pod Radhoštěm je zřizovatelem 10 školských zařízení – pěti základních a pěti mateřských škol. Základní škola Pod Skalkou tak bude v pořadím devátým zařízením, které město nechalo zateplit. Jedinou nezateplenou budovou zůstane Mateřská škola 1. Máje, kde se rekonstrukce uskuteční s největší pravděpodobností v příštím roce.

Na největší rožnovské základní škole Pod Skalkou už pracovníci provedli kompletní zateplení pláště, výměnu oken a opravu střech a okapů na všech osmi pavilonech školy. „V současné době finišují vnitřní úpravy posledního pavilonu H. Ještě nám zbývá provést úpravu venkovních ploch a dokončení ochozových chodníků. Potěšující je, že se nám, po dohodě se zhotovitelem, podaří zkrátit termín dokončení všech prací z konce října přibližně o jeden měsíc,“ uvedl místostarosta Rožnova Alois Vychodil (ODS).

Celkové náklady na zateplení školy jsou rozpočtovány na 24,3 milionu korun. Město Rožnov získalo na tuto akci z operačního programu Životní prostředí dotaci ve výši 18 milionů korun. „Původní dotace ve výši 20,6 milionu korun byla snížena s ohledem na vypočítané energetické úspory, kterých díky zateplení dosáhneme v pětiletém období udržitelnosti projektu,“ dodal Vychodil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x