Cyrilometodějské cesty se rozrůstají, další úsek spojí Velehrad se Sv. Antonínkem

VELEHRAD - Cyrilometodějská cesta, propojující Svatý Kopeček u Olomouce, Svatý Hostýn a Velehrad, se dočkala pokračování. V pondělí o tom informoval Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Matice velehradská a svatoantonínská připravily 24 kilometry dlouhou trasu vedoucí moravskou krajinou mezi Velehradem poutním místem Svatým Antonínkem nedaleko Ostrožské Lhoty. Poutní trasu spoluutváří také 12 poutních zastavení – dřevěných přístřešků s tabulemi obsahujícími informace jak náboženského, tak kulturního, zeměpisného, geologického a přírodovědeckého charakteru. Podrobný popis trasy obsahuje tištěný průvodce s vloženou skládací mapou vytvořený Josefem Palou.

Partnery projektu jsou instituce, které se zasazují o rozvoj pěšího poutnictví v regionu, a to Zlínský kraj a Centrála cestovního ruchu Východní Moravy.

Poutní cesta se dočká požehnání v průběhu Děkovné pouti na Svatém Antonínku v neděli 26. srpna po mši svaté, která začíná v 10.30. Poutníci na tuto pouť vyrazí z Velehradu již v sobotu a přenocují v Ostrožské Lhotě. V neděli absolvují již jen výstup ze vsi na kopec do poutního místa.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x