Návrh na úpravu parku ve Vsetíně u trati dozná změn

VSETÍN - Vedení vsetínské radnice společně s architekty a obyvateli města uzavřeli dohodu, že návrh projektu k úpravám parku u trati na Trávníkách a Rybníkách dozná změn. Uvedla to mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

V novém návrhu projektu budou začleněny připomínky obyvatel místních částí. Nový návrh pak představitelé města s obyvateli opět prodiskutují., a to 4. září od 16 hodin v Alcedu.

Občané nechtějí žádné moderní změny, ale jen úpravy chodníků, zeleně, instalaci nových laviček a dalšího mobiliáře,“ řekla starostka města Iveta Táborská (ODS). Projektanti podle ní budou v co největší možné míře akceptovat připomínky občanů a hledat transparentní návrh řešení.

Nový návrh bude počítat se zachováním původních dřevin v souladu s dendrologickým posudkem a s dosadbou zeleně kolem trati. Páteřní chodník bude zachován. Vedení města dále podalo návrh na odstoupení od vybudování betonových zálivů. Zůstanou pouze zpevněné plochy s městským mobiliářem bez betonových stěn. Komunikace a chodníky budou upraveny tak, aby nebyly označovány za cyklostezku. „Plochy za domy doporučujeme zachovat,“ doplnila starostka města.

Realizace úprav parku u trati na Trávníkách a Rybníkách je naplánována na příští rok a finanční náklady spojené s revitalizací parku budou známy po finálním vypracování projektové dokumentace.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x