Otrokovická radnice chce dát práci nezaměstnaným, na projekt žádá dotaci

OTROKOVICE - Zpátky do práce - tak zní název připravovaného projektu města Otrokovice, s nímž se radnice hodlá ucházet o evropskou dotaci. Řekla to mluvčí města Lenka Krupková.

Záměrem města je umožnit lidem nad 50 let evidovaných úřadem práce opětovné zařazení do pracovního procesu. Během dvou let by bylo díky projektu vytvořeno minimálně 10 nových pracovních pozic, na nichž by se vystřídalo celkem 22 lidí.

Projekt, na kterém jsme pracovali spolu se zaměstnanci městského úřadu i řediteli městských společností několik měsíců, by mohl pomoci znevýhodněným lidem od 50 let nahoru evidovaných na úřadu práce. Jde nám o zapojení těchto lidí do práce, čímž získají praxi i zkušenost, které budou moci uplatnit ve svém dalším profesním životě. Naším cílem je získat na projekt stoprocentní evropskou dotaci,“ konstatoval místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls) s tím, že s projektem Zpátky do práce se město Otrokovice uchází o evropskou dotaci v rámci výzvy Evropského sociálního fondu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

V případě úspěšného posouzení projektu v konkurenci ostatních by radnice mohla získat 100 procent nákladů představující sumu 5,5 milionu korun pro období dvou let. Pracovníci, kteří by mohli být zařazeni do projektu, by pro město zajišťovali například informační a vrátní službu na městském úřadě, vedení klubové činnosti v Domovince v Domě s pečovatelskou službou, úklidové a údržbové práce v Domech s pečovatelskou službou a domě pro seniory. „Několik pracovníků bychom rádi vyčlenili i na údržbu veřejné zeleně, dětských hřišť, zimní údržbu komunikací či jako dozor na přechodech u škol pro větší bezpečnost dětí a mládeže. Počítá se také s jejich prací v třídírně využitelných odpadů, zajištěním provozu a úklidu veřejné sprchy nebo v zimním období chodu buňky pro lidi bez přístřeší,“ doplnil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD).

Projekt Zpátky do práce je změřen na lidi starší 50 let, které jsou ohroženy sociálním vyloučením, ať už z důvodu dlouhodobé evidence uchazeče o zaměstnání, z důvodu nízkého vzdělání nebo zdravotního postižení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x