Na Uherskohradišťsku vyloupili zloději takřka ve stejnou chvíli dvě trafiky

STARÉ MĚSTO - Ke dvěma vykradeným trafikám vyjížděli ve středu ráno uherskohradišťští policisté. Sdělil to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nejdříve po čtvrté hodině zamířili do Starého Města na nádraží, kde zloděj vyloupil jednu trafiku. „Než zloději začali krást, museli násilím překonat zabezpečení prodejního místa. Pak z něj vynosili cigarety zhruba za 45 tisíc korun. Lahví s alkoholem a časopisů se ani netkli,“ poznamenal Mergental.

Asi o půl hodiny později zjistila majitelka trafiky v Uherském Hradišti, že i do jejího novinového stánku ve Štěpnické ulici se někdo vloupal. Tady musel zloděj překonat několik bezpečnostních zámků, aby se dostal ke krabičkám s cigaretami za desetitisíce korun.

Policisté po pachatelích pátrají a prosí o pomoc i veřejnost. „Pomohla by nám jakákoliv informace o pohybu podezřelých lidí nebo vozidel v brzkých ranních hodinách v okolí obou novinových stánků. Stejně tak pokud by se někdo setkal s nabídkou prodeje cigaret pod rukou, ať se s touto informací obrátí na policisty na jakémkoliv oddělení,“ řekl Mergental.

Zlodějům hrozí až dva roky vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x