Neznámý gauner okradl dvě seniorky v Uherském Hradišti o jejich kabelky

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dvě seniorky okradl v Uherském Hradišti v rozmezí půl hodiny neznámý zloděj. Jak řekl policejní mluvčí Aleš Mergental, oběma ženám vytrhl kabelku a utekl.

První obětí neznámého pachatele se stala pětasedmdesátiletá žena, kterou muž okradl krátce před úterní půl pátou odpolední v ulici Na Rybníku. Šla z pošty a v ruce držela kabelku. Najednou jí někdo zezadu vytrhl tašku z ruky. „Žena se otočila a uviděla utíkajícího muže. Než se řádně vzpamatovala, zaběhl muž mezi domy a byl pryč. Přišla za sousedkou, od níž zavolala na policii. Mělo se jednat o muže okolo 20 let, drobné postavy, který je asi 160 centimetrů vysoký a má kratší kaštanové vlasy,“ podotkl Mergental.

Seniorka měla v kabelce peněženku se třemi sty korunami a drobné osobní věci v celkové hodnotě 1300 korun. Kabelku objevil ve středu ráno náhodný chodec, až na peníze v ní bylo vše.

Podle stejného scénáře okradl zloděj o asi půl hodiny později osmasedmdesátiletou ženu v ulici Na Morávce. Seniorka se opírala o hůl a v druhé nesla tašku s nakoupeným masem. Zezadu k ní přistoupil muž, vytrhl jí tašku z ruky a utekl. Kromě masa měla žena v tašce peněženku i s kartičkou pojištěnce, celkově jí zloděj způsobil škodu za asi 500 korun. „Muž, který byl nedaleko, zavolal na linku 158 a na místo vyjeli další policisté, kteří prohledali okolí, ale marně. Našli jen tašku s masem a doklady bez peněz,“ konstatoval Mergental.

Policisté po pachatelích, kterým hrozí až dva roky vězení, stále pátrají. Pokud by měl kdokoliv informace k těmto případům, měl by se přihlásit na policejním oddělení nebo na lince 158.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x