Baťův institut ve Zlíně otevřou s dvouměsíčním zpožděním

ZLÍN - S přibližně dvouměsíčním zpožděním bude ve Zlíně otevřena 14. budova 14|15 Baťova institutu, důvodem jsou komplikace, které v průběhu rozsáhlé rekonstrukce bývalých továrních objektů museli stavbaři řešit. Ve čtvrtek to řekl náměstek hejtmana Libor Lukáš (ODS).

Budova číslo 14 by podle Lukáše měla být slavnostně otevřena symbolicky 14. nebo 15. prosince. Zázemí zde najde Krajská galerie výtvarného umění a Muzeum jihovýchodní Moravy.

Zjistili jsme, že stavaři na konci 40. let nedodrželi projektem předepsané železobetonové výztuže. Proto jsme museli výstavbu zpomalit a provést proti původním plánům řadu nepředvídaných zásahů a prací v souvislosti se statikou budovy,“ vysvětlil důvody zpoždění průběžného termínu otevření jedné z budov Baťova institutu Lukáš.

Konečný termín otevření 14|15 Baťova institutu ale ani nečekané práce na statickém zajištění nijak neovlivní. Budova číslo 15 by měla být otevřena na podzim příštího roku. V objektu bude sídlit Krajská knihovna Františka Bartoše.

Celá rekonstrukce dvou bývalých továrních hal bude stát kolem 900 milionů korun, zatím se podařilo proinvestovat asi 300 milionů korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x