Příspěvek Zlínského kraje umožní uskutečnit dalších pět dopravních staveb

ZLÍN - Pět stavebních akcí navíc oproti původnímu plánu bude moci letos uskutečnit krajem zřizované Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK). Informovala o tom mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Stavby proti plánu bude moci ŘSZK provést díky rozhodnutí krajských radních, kteří odsouhlasili navýšení rozpočtu provozních prostředků této organizace o 10 milionů korun.

Stavební akce, které se díky zvýšenému příspěvku kraje uskuteční, byly již delší dobu plánovány, na jejich realizaci však chyběly prostředky. Zlínský kraj posílil rozpočet ŘSZK při vypořádání závěrečného účtu hospodaření kraje za loňský rok. Letošní rozpočet provozních prostředků ŘSZK se tak zvyšuje ze 414 na 424 milionů korun.

První tři stavby, opravu křižovatky a odvodnění silnice mezi Bílovicemi a Mistřicemi, opravu silnice a odvodnění v Oldřichovicích a opravu silnice v Neubuzi, uskuteční ŘSZK ve spolupráci s obcemi. Čtvrtá a pátá stavba, přestavba mostu na propustek v Hošťálkové a oprava propustku v Janové, představují práce na odstranění havarijního stavu mostu a propustku. Některé z těchto staveb byly zahájeny v předstihu, aby se využilo vhodné počasí a stavby mohly být dokončeny do konce září letošního roku.

Již letos v červnu byl z krajského rozpočtu posílen také investiční fond ŘSZK, a to ze 165 na 177,5 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x