Buchlovičtí policisté zachránili muže, který se chtěl oběsit

BUCHLOVICE - Buchlovickým policistům se podařilo v poslední chvíli zachránit pětačtyřicetiletého muže, který se chtěl kvůli rodinným problémům oběsit v domě na Buchlovicku. Ve čtvrtek to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Událost se stala ve středu po jedné hodině odpolední. Na linku 158 se s žádostí o pomoc obrátila žena, která dostala od svého manžela textovou zprávu, v níž stálo: „Nemám sílu žít dál … vzpomínejte na mě v dobrém.“ Od té doby muž nepřijímal žádný hovor.

Hlídka buchlovických policistů vyrazila okamžitě k domu, kde muž bydlel, i když nebylo jisté, jestli se tam nachází. Neuzamčený dům prohledali, ale muže nikde nenašli. Pouze na stole v kuchyni ležel dopis na rozloučenou. Policisté si pak všimli žebříku a vlezli po něm na půdu. Tam uviděli muže s lanem uvázaným kolem krku. „Smyčku měl kolem krku, lano bylo napnuté a přivázané k trámu. Muž se váhou vlastního těla dusil a byl již v nekomunikativním stavu, kdy upadal do mdlob. Policisté ihned lano z jeho krku odstranili a uložili jej do vodorovné polohy, zajistili jeho základní životní funkce a přivolali záchrannou službu,“ poznamenal Mergental.

Přivolaný lékař pak konstatoval, že pětačtyřicetiletý muž je živý a bez zranění.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x