Na zámku v Napajedlech se uskuteční setkání historických vozidel Bugatti

NAPAJEDLA - Na zámku v Napajedlech se v pátek a sobotu uskuteční výjimečné setkání historických vozidel Bugatti, a to souběžně s vrcholnou motoristickou akcí ve Zlíně, 42. ročníkem Barum Czech Rally Zlín. Za organizátory to oznámil Pavel Kašpar.

Vše začne v pátek ve Zlíně, kde v 19 hodin, ještě před oficiálním začátkem barumky, nastartují své řadové motory ke spanilé jízdě slavné vozy Bugatti. O půl hodiny později je plánován start tradiční vzpomínkové jízdy Zlínská osma, kde se přihlížejícím v akci představí také spousta automobilů z historie českých výrobců. Na trati v centru Zlína tak nebudou chybět ani zástupci značek Aero či Škoda.

V rámci jízdy Grand Prix Bugatti pojedou i další vysoce ceněné stroje. Návštěvníci budou moci vidět v akci auta jako je Darracq, Walter, Alfa Romeo, Laurin&Klement, MG či Jaguary, Mercedesy a Hispano Suiza. Cílem obou jízd je zámek v nedalekých Napajedlích, kde čeká účastníky i veřejnost stylové prostředí a zázemí pro společenský večer, který zpestří vystoupení skupin Rangers, Hradišťan či Spirituál Kvintet. Společný odjezd je ze Zlína ve 20.30 hodin.

V sobotu od časných ranních hodin, na vymezených plochách areálu zámku Napajedla, čeká návštěvníky této neobyčejné akce burza dílů a předmětů spojených s historickými vozidly,“ doplnil Kašpar.

Ústředním tématem setkání historických vozidel na zámku v Napajedlech je i výstava automobilů značky Bugatti spolu s představením jejich věrných kopií typu T 35 ze série Nostalgic Edition, vyrobených ve zlínských dílnách. Při této příležitosti bude otevřen první velký market náhradních dílů, pneumatik a příslušenství na Grand Prix modely Bugatti.

Vstupenka pro dospělou osobu na oba dva dny stojí 200 korun a vstupné zahrnuje i večerní program, dítě od šesti let zaplatí poloviční cenu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x