Policisté odhalili zlodějskou dvojici, která se na Ostrožsku vloupala do 28 objektů

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zlodějskou dvojici, která se v okolí Ostrožské Lhoty vloupala do 28 objektů, odhalili policisté z Uherského Hradiště. V pátek o tom informoval policejní mluvčí Aleš Mergental.

Zlodějské duo vykrádalo chaty a maringotky, stavebnh buňky, rybářské a myslivecké chaty a vloupalo se i do restaurace. Napáchali škodu přes 200 tisíc korun.

Ve středu 15. srpna kriminalisté zadrželi dva třiadvacetileté muže z Uherskohradišťska, kteří mají sérii vloupání na svědomí. Kriminalistům se podařilo prokázat, že dvojice společně kradla už od konce loňského roku. Tehdy se vloupali do stavebních buněk u novostaveb v Ostrožské Nové Vsi, odkud ukradli různé nářadí a další věci pro stavbu. V následujících týdnech vyrazili krást do chatek a maringotek u těžebního jezera u Uherského Ostrohu a také u Ostrožské Nové Vsi. Kradli například plynové bomby, vařiče, lahve se slivovicí, sekačku, kamna, dalekohledy, svítilny, ale také třeba stan, vzduchovky nebo vodní dýmku.

Jedné noci se vypravili do sběrných surovin v Ostrožské Nové Vsi, aby ukradli měď a mosaz, kterou další den prodali ve sběrných surovinách v Ostrohu. Jindy se zase vydali do rybářské boudy u Mistřic, odkud ukradli devět rybářských prutů spolu s dalším vybavením. Vloupali se také do myslivecké boudy u Kunovic, z níž pobrali plynové bomby a spací pytle. Do těchto objektů vstupovali násilím – páčili dveře nebo přestřihávali visací zámky. Většinou se do krádeží pouštěli až za tmy, ale při jedné ze svých cest v regionu si troufli krást i ve dne. V Ostrožské Nové Vsi přijeli s autem ke skladu restaurace, z něhož ukradli prázdné pivní sudy. Ty potom prodali ve výkupně.

Jejich poslední a největší akcí bylo vloupání do restaurace v Uherském Ostrohu v polovině července. Do předem vybrané restaurace vyrazili autem v noci. Páčidlem překonali jak dveře do skladu, tak do výčepu. „Museli jet dvakrát, aby zvládli odvézt celkem 14 padesátilitrových pivních sudů, jeden třicetilitrový od limonády, nejméně 170 krabiček cigaret, 13 litrových lahví fernetu, čtyři lahve vína a sedm plechovek s energetickým nápojem. K tomu ještě vzali mince za zhruba osm tisíc korun. Sudy následujícího dne odevzdali, peníze si rozdělili, stejně jako alkohol a cigarety. Vloupáním pouze do této restaurace způsobili škodu přes 46 tisíc korun,“ podotkl Mergental.

Oběma mužům sdělili kriminalisté obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za což jim ze zákona hrozí až pět let vězení. Oba obvinění muži již byli hradišťskými kriminalisty v minulosti trestně stíháni. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x