Vesnicí roku ve Zlínském kraji je Žlutava

ŽLUTAVA - Vyhlášení výsledků soutěže Vesnice roku Zlínského kraje za rok 2012 se v pátek uskutečnilo ve vítězné obci Žlutava. Informovala o tom mluvčí zlínského hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Vítězem soutěže Vesnice roku Zlínského kraje 2012 a zlatou stuhu získala obec Žlutava. Na druhém místě a modrou stuhu za společenský život si odnesla obec Lužná a třetí pozici obsadila obec Vysoké Pole, která si navíc vysloužila bílou stuhu za činnost mládeže.

Obec Machová skončila na čtvrté pozici a odnesla si zelenou stuhu za péči o zeleň a životní prostředí a na pátém místě skončil Pitín, který si navíc vysloužil oranžovou stuhu za spolupráci se zemědělským subjektem. Ocenění se dočkal také Slavkov pod Hostýnem, kterému porota udělila titul za vzorné vedení obecní knihovny. Obec Poteč obdržela diplom za příkladné vedení kroniky a Bystřice pod Lopeníkem pak diplom za udržování lidových tradic.

Slavnostní ceremoniál zpestřil bohatý doprovodný program, jehož součástí bylo například vystoupení cimbálové muziky nebo mladých zpěváků. Největší ohlas vzbudil mladý soubor zvonkohry z Ratiboře.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x