Na Rožnovsku se pojede závod horských kol Ohlá klika

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V pořadí osmý ročník nevšedního orientačního závodu na horských kolech nazvaný Ohlá klika se v sobotu uskuteční na Rožnovsku. Oznámil to mluvčí města Tomáš Gross.

Akci pořádá občanské sdružení Ohlá klika z Horní Bečvy a zázemí závodu bude v areálu hasičské zbrojnice v Kněhyních v Prostřední Bečvě.

Závodníci si budou moci vybrat z kategorií jednotlivců (žena, žena nad 35 let, muž, muž nad 40 let) nebo dvojic (ženských, mužských či smíšených). „Na rozdíl od klasických orientačních závodů není pevně dáno pořadí kontrol, takže kromě orientace na mapě a fyzické zdatnosti hraje významnou roli také taktika. Z tohoto důvodu je závod atraktivní jak pro zkušené závodníky, tak pro příležitostné jezdce. Mužská trať čítá obvykle 13 kontrol, ženská trať 10 kontrol. Ideální délka mužské tratě je okolo 35 kilometrů,“ podotkl Gross.

Po vyhlášení výsledků a předání cen bude následovat hudební program, během kterého se představí pět kapel, například Bílá vdova, Steelballs, Tabasková partyka nebo The Kitchen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x