Hrad Malenovice ve Zlíně pořádá poslední prázdninovou noční prohlídku

ZLÍN - Hrad Malenovice pořádá v sobotu poslední prázdninovou noční prohlídku. Za Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně to sdělila Blanka Kovandová.

Noční prohlídka je naplánována od 21 do 23 hodin a koná se za každého počasí.

Lidé si volně bez průvodce projdou všechny přístupné interiéry hradu expozice – poprvé i nově zrekonstruovanou hradní kapli. Dolní nádvoří i část interiéru obsadí skupina historického šermů Berendal, atraktivní pro oko budou určitě žongléři s ohněm Ardor Viridis. „Ti pobaví čekající návštěvníky v prostoru před hradem a postarají se i o světelnou show na horním nádvoří, kde se budou ohňoví kejklíři střídat s orientální tanečnicí Aaminah Safi – vše za doprovodu bubeníků skupiny MoNimba,“ upřesnil kastelán Luděk Bubeník.

Návštěvníci budou moci při toulkách hradem potkat středověké tanečnice, barokní rodinku, udatné rytíře, zpívajícího mnicha i další postavy.

Na červencovou noční prohlídku přišlo postupně přes šest stovek návštěvníků a myslím, že si užili krásný večer, vynasnažíme se vytvořit stejně příjemnou atmosféru i tentokrát,“ konstatovala Milena Dvořáková z ze zlínského muzea V pohotovosti bude také stánek s klobáskami, bramboráky, vařenou kukuřicí, pivem i limonádou před hradní hájenkou a k dispozici budou i nápojové automaty v pokladně hradu.

Vstupné na noční prohlídku je 60 korun. Pro děti od šesti do 15 let je vstupné snížené na polovinu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x