Ve Zlíně spáchal sebevraždu muž skokem z mrakodrapu

ZLÍN - Ze zlínského mrakodrapu, který je sídlem Krajského úřadu ve Zlíně, skočil v neděli odpoledne čtyřiadvacetiletý muž. Jak  uvedl mluvčí krajské záchranky Petr Olšan, mladý muž pád nepřežil. Jeho zranění nebyla slučitelná se životem.

Mohu potvrdit, že skutečně došlo k úmrtí mladého muže po skoku ze zlínského mrakodrapu, příčiny jeho rozhodnutí byla ryze osobního rázu,“ uvedla dnes ráno krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Svého času si podobné činy vyžádaly zvýšenou ostrahu na terase nejvyšší zlínské budovy. Koncem září roku 2010 odtud například v sebevražedném úmyslu skočila sedmačtyřicetiletá žena. Vedení kraje po podobných tragédiích zvažovalo i možnost vybudovat na terase v 16. etáži zábrany proti podobným případům, nakonec od nich, ale i vzhledem k tomu, že je budova historickou památkou, upustilo.

V některých případech zachránily potenciálním sebevrahům život  policejní vyjednávači, jindy zase jejich blízcí, kvůli nimiž demonstrovali sebevražedné úmysly, jednou dokonce v nedávné minulosti pomohl číšník kavárny umístěné v těsné blízkosti.

Mapa


Zobrazit místo Ve Zlíně spáchal sebevraždu muž skokem z mrakodrapu na větší mapě

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x