Obce ve Zlínském kraji dostanou téměř dva miliony korun na podporu tvorby územních plánů

ZLÍN - Skoro dva miliony korun si rozdělí 16 obcí ze Zlínského kraje, u nichž kraj podpoří tvorbu nových územních plánů. V úterý to řekla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

Krajští radní schválili na pondělním zasedání rozdělení 1,9 milionu korun mezi 16 obcí. „Stalo se tak v rámci druhého kola dotačního titulu na podporu projektů a zpracování konceptu, návrhu nebo aktualizace územního plánu obcí do dvou tisíc obyvatel,“ uvedla mluvčí.

Zlínský kraj letos v prvním dotačním kole poskytl 3,8 milionu korun, které si rozdělilo 32 obcí. Ve druhém kole se objevily ty obce, které podporu v prvním kole nezískaly.

Nutnost pořízení nového územního plánu je pro řadu obcí naláhevou záležitostí, neboť plány schválené před 1. lednem 2007 pozbývají platnosti po 31. prosinci 2015,“ vysvětlila.

Peníze od kraje pokryjí zhruba polovinu nákladů na pořízení územního plánu obce. Vzhledem k vyčerpání peněz během prvního dotačního kola dostanou obce úspěšné v kole druhém peníze až v následujícím roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x