Falešní malíři obrali na Uherskohradišťsku starší manželský pár o peníze z důchodu

NIVNICE - Manželský pár z Nivnice na Uherskohradišťsku přišel v pondělí o více než 20 tisíc korun poté, co jej navštívili falešní malíři. V úterý to řekl uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

U domu seniorů zazvonila žena s mužem. „Manželé očekávali malíře, a tak pár přijali s domněnkou, že jsou to očekávaní pracovníci,“ vysvětlil Mergental.

Muži začali domlouvat, které místnosti bude potřeba vymalovat. Podvodník si poté řekl o zálohu, kterou mu důchodce vydal. „Mezitím se objevila v místnosti pachatelka a požádala o vodu. Pán jí podal sklenici a odešel předat zálohu, přičemž se o pohyb ženy přestal zajímat. Ta v nestřeženém okamžiku objevila další peníze a vzala je,“ popsal Mergental.

Dvojice z domu rychle odešla se 24 200 korunami. „Muž měl okolo 30 let a byl vysoký asi 180 centimetrů, střední postavy, bílé pleti, světlých vlasů a v uchu měl náušnici. Žena měla okolo 50 let, byla vysoká asi 165 centimetrů, velmi hubená, měla propadný obličej a vrásky. Oba nasedli do staršího tmavě červeného osobního auta, které řídil zavalitý muž,“ řekl mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x