Hudební legenda Progres 2 oprášila Dialog s vesmírem, po koncertě v Buchlovicích si ale dá pauzu

BUCHLOVICE - Na legendární multimediální projekt Dialog s vesmírem brněnské rockové skupiny Progres 2 se mohou těšit návštěvníci pátečního koncertu v zámeckém amfiteátru v Buchlovicích. Diváky čeká jako host i další brněnská legenda Futurum, upozornil Vítězslav Chromek z pořádající agentury.

Pro Progres 2 je vystoupení na Slovácku zároveň jeho letošním závěrečným letním koncertem. Kapela se totiž zapojila do maratonu vystoupení po českých a moravských hradech a zámcích v rámci multižánrového festivalu Hradologie a po buchlovickém vystoupení ohlásila oddych. Na pódia se opět vrátí až 4. října v brněnském klubu Mersey.

V každém případě jsme si dobře zahráli. Zvuk, zázemí, prostředí, počasí i nálada v publiku a na jevišti – vše bylo bezva,“ vyjádřili se členové legendární kapely k letní šňůře na své webové stránce.

Páteční večer v Buchlovicích slibuje naprosto originální koncert Progresu 2, na kterém zazní v první části průřez dosavadní tvorbou a ve druhé části čtyřicetiminutová sekce z Dialogu s Vesmírem včetně velkoplošných projekcí a dechové sekce. „Návrat k tomuto programu se koná po dlouhých třiceti letech,“ podtrhl Chromek.

Progres 2 vystoupí v nejsilnější sestavě: Pavel Váně – zpěv, kytary, Zdeněk Kluka – bicí, zpěv, Miloš Morávek – kytary, Pavel Pelc – baskytara, Roman Dragoun – klávesy, zpěv

V první části večera vystoupí další brněnská legenda Futurum s Best Of, poté Progres 2 uvedou průřez tvorbou od Mauglího až po Třetí knihu džunglí. Třetí část koncertu bude patřit právě Dialogu s Vesmírem.

Koncert v buchlovickém zámeckém amfiteátru začíná v pátek 31. srpna ve 20. hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x