Karel Rachůnek by měl 33. Jeho hrob zdobí čerstvé květy

V rodném listě, ale bohužel také na náhrobku, má datum narození 27. srpna 1979. První kluk ve zlínské hokejové rodině Rachůnkových, reprezentant, vynikající člověk i hokejista. Osud mu nedopřál ani tolika let, co Ježíši Kristu. Karel Rachůnek by měl teprve právě teď 33 let.

Karel Rachůnek zahynul společně s dalšími hokejisty klubu z ruské Jaroslavle při leteckém neštěstí loni 7. září. Obrovskou tragédii po pádu letadla bohužel stejně jako on zaplatili životy spoluhráči z týmu Lokomotiv Jaroslavl i další čeští reprezentanti Josef Vašíček a Jan Marek. Za pár dnů to bude rok…

Zlín nezapomíná. Rodinnou hrobku zdobí čerstvé květy, hoří desítky svíček. Památku kamaráda přišel uctít jeden z nebližších přátel Ivan Tomaštík, který byl mimo jiné manažerem in linové reprezentace, kde Karel přes léto také s velkým úspěchem hrával.

S Karlem jsme se viděli ještě loni v létě, kdy by mne napadlo, že mu letos půjdu na hrob,“ říkal smutně Tomaštík, když společně s partnerkou  a dvěma syny uctili světlou památku kamaráda a výborného člověka svíčkami, květinami a tichou vzpomínkou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x