Miloslav Hrdý je hrdým přítelem česneku. Mimo jiné se bije za certifikaci tuzemského česneku a rozvoj jeho pěstování i prodeje na úkor dovozových náhražek nevalné kvality, ovšem valné, rozuměj nižší,ceny.
Publikaci dal dohromady poté, co do tajů česneku nahlédl jako málodko. Mimo jiné stojí za letitými úspěchy festivalu česneku v „jeho“ Buchlovicích, ač stále žije ve Zlíně. V půvabném městysu patří k tahounům nevšedních kulturních aktivit a dá-li se to tak „voňavě“ říci, je česnek v rámci širokoosedlaných koní tohoto pána, pomyslnou třešničkou na voňavém dortíku.
Jeho stodevadesátistránková publikace je nabita česnekovými recepty, osvědčenými babskými radami, jak překonat každičký neduh, obohacena speciálním slovníkem česnekových výrazů i moudrostmi, které stojí za zaznamenání a přivonění.
Jen tak namátkou:
- není v světě léku nad stroužek česneku
- kdo má dobré osrdí, tomu česnek nesmrdí
- teprve česnek dodává jídlům jasný až spiklenecký charakter
- padesátidenní česneková kúra po 50. narozeninách zajišťuje budoucích 50 let života
S tím a mnohým dalším můžete ale nemusíte souhlasit, bavit se při čtení originální Hrdého knihy budete určitě.
Anketa
run_function(‚id‘,’54‘,’14470′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’24‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14470‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’54‘;‘,’a:0:{}‘); ?>