Česnek ničím nenahradíš. Tvrdí autor stejnojmenné publikace

Česnek ničím nenahradíš. Tvrzení poměrně odvážné, vezmeme-li v potaz, že tolik, kolik má tahle asi opravdu nenahraditelná zelenina příznivců, stejně tolik může mít i zavilých nepřátel.

Miloslav Hrdý je hrdým přítelem česneku. Mimo jiné se bije za certifikaci tuzemského česneku a rozvoj jeho pěstování i prodeje na úkor dovozových náhražek nevalné kvality, ovšem valné, rozuměj nižší,ceny.

Publikaci dal dohromady poté, co do tajů česneku nahlédl jako málodko. Mimo jiné stojí za letitými úspěchy festivalu česneku v  „jeho“ Buchlovicích, ač stále žije ve Zlíně. V půvabném městysu patří k tahounům nevšedních kulturních aktivit a dá-li se to tak „voňavě“ říci, je česnek v rámci širokoosedlaných koní tohoto pána, pomyslnou třešničkou na voňavém dortíku.

Jeho stodevadesátistránková publikace je nabita česnekovými recepty, osvědčenými babskými radami, jak překonat každičký neduh, obohacena speciálním slovníkem česnekových výrazů i moudrostmi, které stojí za zaznamenání a přivonění.

Jen tak namátkou:

  • není v světě léku nad stroužek česneku
  • kdo má dobré osrdí, tomu česnek nesmrdí
  • teprve česnek dodává jídlům jasný až spiklenecký charakter
  • padesátidenní česneková kúra po 50. narozeninách zajišťuje budoucích 50 let života

S tím a mnohým dalším můžete ale nemusíte souhlasit, bavit se při čtení originální Hrdého knihy budete určitě.

Anketa

run_function(‚id‘,’54‘,’14470′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(’24‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚14470‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’54‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x