Policie chystá mimořádná opatření kvůli Barum Czech rally Zlín

ZLÍN - Ve Zlíně a okolí se od pátku do neděle pojede 42. ročník Barum Czech rally a policisté i složky Integrovaného záchranného systému budou v pohotovosti. Řekla mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Barum Czech rally je vedle FIA Mistrovství Evropy jezdců v rally (ERC) zařazena do prestižního světového seriálu Intercontinetal Rally Challenge (IRC).

V souvislosti s tímto motoristickým sportovním podnikem přijala Městská policie Zlín zvláštní bezpečnostní opatření. Nasadíme na 70 strážníků, kteří budou společně s kolegy z Policie ČR dbát na bezpečnost v ulicích města. Jde o jednu z nejvýznamnějších akcí, které se ve městě konají, a proto klademe velký důraz na zajištění bezpečnosti,“ sdělil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Během celého týdne budou mimo jiné strážníci ve zvýšené míře měřit rychlost řidičů. „Ze zkušeností z předchozích let víme, že se vždy najdou řidiči, kteří si hrají na piloty rychlých vozů a překračují maximální povolenou rychlost v obci,“ vysvětlil Kladníček.

Zároveň strážníci apelují na diváky, aby bezvýhradně uposlechli pokyny pořadatelů a dbali na ochranu svého života, zdraví i majetku. „Současně vyzýváme majitele objektů, které se nacházejí zejména v blízkosti městské RZ, aby si prostory zabezpečili před možným neoprávněným vniknutím na ně,“ dodala Škubalová.

Mimořádná opatření chystají také republikoví policisté. V terénu budou v době konání akce desítky policistů a zaměřovat se budou podobně jako strážníci zejména na dodržování rychlosti. Závodníci totiž mohou už od středy najíždět závodní trasy. „Vše ale za plného provozu, takže musejí dodržovat pravidla silničního provozu. Pokud pojedou příliš rychle, čeká je pokuta stejně jako běžné řidiče,“ podotkl policejní mluvčí Petr Jaroš.

Policisté očekávají také problémy s parkováním. Většinu velkých parkovišť totiž obsadí účastníci rally. „Žádáme proto diváky, aby raději auta odstavili mimo centrum a dopravili se MHD. Návštěvníci by také měli mít na paměti, že podobné velké akce lákají zloděje, proto by si neměli nechávat věci v autech a cennosti by si měli pečlivě hlídat,“ uzavřel Jaroš.

Mediálním partnerem akce je zlin.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x