Žena z Kunovic podvedla své příbuzné a nechala je za sebe platit elektřinu

KUNOVICE - Ve snaze uspořit peníze za odběr elektřiny vymyslela žena (35) z Kunovic podvod a několik let nechala dvě příbuzné platit svou vlastní spotřebu energie, aniž by o tom měly obě podvedené ženy ponětí. V úterý to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Nejprve jménem své jedné příbuzné, od níž měla všechny osobní informace, vyplnila formulář o změně zákazníka. Energetická společnost jí poté poslala smlouvu, kterou za příbuznou bez jejího vědomí podepsala. Od podzimu 2008 do léta 2009 tak doma v Kunovicích podvodnice za elektřinu neplatila.

Na podzim roku 2009 znovu zažádala o změnu zákazníka, tentokrát jménem své babičky. Podvod se jí podařilo tajit do léta 2010. „Obě příbuzné, které vůbec nevěděly o tom, že na jejich jméno se odebírá elektřina v Kunovicích, se ohradily proti úhradě za spotřebovanou energii, kterou neodebraly,“ podotkl Mergental.

Energetická společnost oznámila podezření ze spáchání podvodu a kriminalisté začali zjišťovat okolnosti. Soudní znalec jasně určil, že podpis na smlouvách je falšovaný. Celková suma za nezaplacenou odebranou elektřinu dosahuje 95 tisíc korun. „V těchto dnech jsme ženu z Kunovic obvinili ze spáchání trestného činu podvodu, za což jí ze zákona hrozí až pět let vězení,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x