Autobusy budou opět zajíždět ke škole ve zlínské části Štípa

ZLÍN - Autobusy na lince 36 ve Zlíně - Štípě budou od začátku školního roku opět zastavovat i na zastávce Štípa - škola. Za Dopravní společnost Zlín - Otrokovice oznámil Vojtěch Cekota.

Autobusy budou na zastávku zajíždět ulicí Nová cesta – odbočkou od zastávky Štípa – požární zbrojnice.

Autobusů linky 36 využívalo mnoho žáků k dojíždění do Základní školy ve Zlíně – Štípě. V zájmu jejich bezpečnosti při cestách do školy budou naše autobusy linky 36 v době školního vyučování zajíždět opět až na zastávku Štípa – škola, přestože zde jinak kvůli rekonstrukci Mariánského náměstí platila pro linku 36 výluka,“ konstatoval ředitel dopravní společnosti Josef Kocháň.

V době rekonstrukce Mariánského náměstí ve Štípě je uzavřena Lešenská ulice. Autobusy linky 36 z důvodu objížďky Mariánské náměstí a zastávku Štípa-škola vynechávaly.

Od začátku školního roku dojde ke změně, autobusy linky 36 (respektive 36X) budou v pracovních dnech zajíždět od zastávky Štípa – požární zbrojnice na zastávku Štípa-škola. Na rozestavěném Mariánském náměstí se autobus otočí, vrátí se zpátky a bude od zastávky Štípa – požární zbrojnice pokračovat po své běžné trase do Velíkové. Stejně pojede autobus se zajížďkou a otočením na zastávce Štípa – škola i v opačném směru jízdy z Velíkové do Zlína.

Zajížďkou se jízdní doba autobusu o několik minut prodlouží, proto musejí cestující počítat na zbývající části linky s několikaminutovým zpožděním spojů oproti jízdnímu řádu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x