Hlasování v anketě zlínského divadla Aplaus pomalu končí

ZLÍN - Poslední tři dny mají lidé na to, aby poslali do ankety Městského divadla Zlín Aplaus 2012 svůj hlas. Jak ve středu oznámila mluvčí divadla Veronika Jurčová, označit nejzajímavější a nejpůsobivější herecké výkony za uplynulou sezonu 2011/ 2012 mohou diváci už jen do konce srpna.

Populární anketa Aplaus se letos koná potřinácté. „Komu z herců přineslo toto číslo štěstí, se dozvíme 8. září v rámci slavnostního večera k zahájení nové sezony,“ poznamenala Jurčová.

Letos poprvé sestavilo vedení divadla porotu, která do diváckého hlasování vybrala a nominovala v kategorii ženský a mužský herecký výkon pětici nejvýraznějších herců a hereček, většinu z nich hned za více rolí.

V kategorii hereček mohou zájemci hlasovat například pro Martu Bačíkovou j.h. (Marie – Blanche a Marie), Hanu Briešťanskou (Luiza Homenides de Histangua – Brouk v hlavě, Tonka – Romance pro křídlovku), Helenu Čermákovou (Ona – Pod hvězdami, Jane Avrilová – Blanche a Marie), Michaelu Doleželovou (Marcela Champboisy – Brouk v hlavě, Terina – Romance pro křídlovku) nebo Kateřinu Liďákovou (Blanche – Blanche a Marie, Sára – Pan Kolpert, Anda Pařízková – Škola základ života).

V kategorii mužských herců bude o přízeň diváků bojovat Radovan Král (Sganarel – Juan, Kamil Champboisy – Brouk v hlavě, Viktor – Romance pro křídlovku), Aleš Petráš j.h. (František – Romance pro křídlovku), Luděk Randár (Soused – Pod hvězdami, Otec, František – Romance pro křídlovku), Radoslav Šopík (On – Komunismus, Zangler – Na flámu) a Pavel Vacek (Bouton, Viktor Emanuel Chamboisy – Brouk v hlavě, Áda Čuřil – Škola základ života).

Cenu Aplaus za nejlepší inscenaci sezony získá titul, který bude mít nejlepší výsledek za celosezonní hlasování diváků po každém představení.

Hlasovací lístky mohou diváci vyplnit z pohodlí domova na webu divadla, k mání jsou i ve foyer a v pokladně. „Z platných anketních lístků vylosujeme výherce, který navíc získá večeři v doprovodu jednoho z herců,“ dodala Jurčová.

Partnerem Městského divadla Zlín je

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x