Den kraje potřetí: historický vlak, rozhledny, diskuse s hejtmanem… a mnohem více

Historickým vlakem s parní lokomotivou, anebo naopak tím úplně nejmodernějším, na kole se spolehnutím na vlastní energii, případně v atraktivním baťovském výtahu. Hodně rozličně se dá cestovat během 3. ročníku Dne kraje, který se uskuteční na řadě míst Zlínského kraje v sobotu 6. října.

Jako obyvkle bude centrum v sídle kraje, 21. budově, kde sídlí jeho vedení. Lidé si tu od  9 do 15 hodin mohou mimo jiné vyzkoušt, jak umí na všetečné otázky odpovídat hejtman kraje Stanislav Mišák. Ochutnat budou moci nejlepší potravinářské výrobky kraje oceněné Perlou Zlínska za letošní rok, v nabídce budou i nejlepší krajová vína a ukázky práce rukodělných mistrů. Velmi multižánrově, od moderních úprav dechovky, přes cimbál až po jazz, se tentokrát připravují muzikanti.

Nádraží Českých drah ve Zlíně bude jednou ze zastávek historického vlaku s parní lokomotivou, který projede krajem, objeví se ale i nejmodernější souprava Pesa. Projížďky baťovskou pojízdnou kanceláří získají určitě jako obvykle stovky příznivců, aktivní přístup k životu chtějí organizátoři zvýraznit poprvé vyjížďkou s Kolotoulkařem Zlin.cz Kamilem. Ten vybere atraktivní místa a zakončí rodinnou jízdu na některé z rozhleden.

Samy rozhledny nabídnou stejně jako muzea kraje volný vstup s příležitostným razítkem, v muzeích budou moci lidé nahlédnout nejen do bohatých expozic v Uherském Hradišti, Zlíně, Vsetíně či Kroměříži, ale mohou se tam těšit na zajímavý program doplněný soutěží pořádanou Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy na téma Zlínský kraj známý i neznámý.

Mediálním partnerem akce je zlin.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x