Policie hledá řidiče zelené Škody Felicia, který v Kostelci u Zlína srazil hocha na kole

ZLÍN - Zlínští policisté pátrají po řidiči Škody Felicia tmavozelené metalízy, který ve středu hodinu před polednem srazil ve zlínské části Kostelec mladého cyklistu. Ve čtvrtek oznámil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Nehoda se stala v ulici Jetelová. „Střet zřejmě zavinil neznámý řidič, který na křižovatce s ulicí Kopretinovou nedal přednost cyklistovi. Řidič sice zastavil a zajímal se o zdravotní stav chlapce, avšak ihned poté, co cyklista uvedl, že mu nic není, z místa odjel. Ovšem následné lékařské vyšetření ukázalo, že si při srážce s vozidlem a následném pádu na silnici chlapec poranil nohu,“ konstatoval Jaroš.

Vozidlo, které do cyklisty narazilo, řídil štíhlý muž ve věku kolem 20 let. Na místě spolujezdce seděla žena přibližně stejného věku. „Po nehodě se ptali, kudy se jede do Zlína, je proto pravděpodobné, že nejsou místní, popřípadě aspoň z nejbližšího okolí,“ doplnil Jaroš.

Policie nyní žádá řidiče, aby spolupracoval s policisty při vyšetřování nehody a ve vlastním zájmu se policistům ozval. „Zároveň prosíme případné svědky, kteří by nám mohli pomoci k bližší identifikaci hledaného vozidla, které má pravděpodobně rozbité levé přední světlo včetně blinkru a zlomený rámeček k umístění registrační značky, či muže, který vůz řídil, aby zavolali na linku 158 nebo se osobně dostavili na kteroukoliv policejní stanici,“ dodal Jaroš.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x