Rožnovské základní školy přivítaly 180 prvňáčků

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Do školních lavic v rožnovských základních školách usedlo v pondělí celkem 180 prvňáčků. Sdělil mluvčí města Tomáš Gross.

V letošním školním roce přišlo do prvních tříd o jednoho žáka méně než v loňském roce.

Město Rožnov pod Radhoštěm je zřizovatelem pěti základních škol. Kromě nich se na území města nachází ještě Soukromá škola Sedmikráska.

Nejvíce nových žáků přivítá ZŠ Pod Skalkou. Do prvních třídy se tady přihlásilo 46 dětí. O tři žáčky méně pak má ZŠ 5. května, a to 43 prvňáčků. Následuje ZŠ Videčská se 33 prvňáčky, ZŠ Záhumení s 22n a ZŠ Koryčanské Paseky s 20 prvňáčky. Do soukromé školy Sedmikráska nastoupilo 16 žáků první třídy. Tento počet znamená plnou třídu, protože se zabývají inkluzivním a individuálním vzděláváním,“ upřesnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

Školy se na příchod nových žáků připravily různými způsoby. Například na ZŠ Videčská připravila slavnostní uvítání s dětmi, rodiči, ostatními hosty i ředitelkou školy. ZŠ Záhumení zase organizovala pasování prvňáčků.

Počet prvňáčků se zřejmě v dalších letech nijak zásadně měnit nebude. „Počet dětí je v souladu s populační křivkou, která mimochodem kulminovala v loňském roce u dětí nastupujících do mateřských škol. To se samozřejmě do pár let projeví i u dětí nastupujících do základních škol. Obecně ale lze říci, že se v posledních letech rodí mírně více dětí,“ doplnil vedoucí odboru školství rožnovské radnice Dušan Vrážel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x