Vyšetřování tragédie na zlínské Barum Czech rally pokračuje

ZLÍN - Od neděle pracují policisté i organizátoři Barum Czech rally Zlín na zjištění příčiny havárie vozu české posádky, kdy závodní auto vyjelo v Halenkovicích z trati a zabilo diváka (54) ze Semilska. Jak řekl policejní mluvčí Petr Jaroš, vyšetřování zatím nepřineslo nic nového.

Nic nového ve vyšetřování není. Tragédie se stala na uzavřené trati, takže nelze okolnosti brát jako u běžné dopravní nehody. Předpokládáme, že první výsledky vyšetřování budeme znát nejdříve za několik dní,“ podotkl Jaroš.

Havarované vozidlo převezli organizátoři závodu do Holešova k odborné expertýze, která by měla definitivně vyvrátit případnou technickou závadu na autě. „Pro technickou závadu zatím nic nenasvědčuje, ani samotný řidič si po události na komplikace technického rázu nestěžoval. Dokud ale expertýza nebude zcela u konce, nelze tuto možnost vyvrátit. V souvislosti s neštěstím zatím u nás nikdo žádné trestní oznámení nepodal,“ dodal Jaroš.

Kromě lidského života si havárie v Halenkovicích vyžádala i zranění čtyřicetiletého Maďara. Závod byl kvůli tragédii předčasně ukončen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x