Mezi letošní investice do dopravy ve Zlínském kraji přibyl dodatečně i most u Kunkovic

ZLÍN - Do plánu investic Ředitelství silnic Zlínského kraje na letošní rok se dodatečně dostala stavba nového mostu u Kunkovic na Kroměřížsku. V úterý za ředitelství uvedl Vojtěch Cekota.

Původní most se dostal do havarijního stavu a musel být letos v červenci z bezpečnostních důvodů zcela uzavřený.

Výstavbu nového mostu u Kunkovic jsme původně plánovali až na příští rok. Vzhledem k tomu, že se během roku vytvořily v investičním fondu Ředitelství silnic Zlínského kraje ještě určité možnosti pro zařazení další stavby, stavba mostu Kunkovice byla převedena už do letošního roku. Dokončena bude podle smlouvy se zhotovitelem nejpozději do poloviny prosince. Pro motoristy by mohl být nový most průjezdný ještě o něco dříve,“ upřesnil šéf Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Zhotovitel nového mostu je znám od konce srpna. Smluvní cena včetně DPH činí 3,435 milionu korun.

Most bude řešený jako přesypaný. Konstrukce bude uložena na podkladní vrstvu ze štěrkopísku. Nový most bude převádět silnici o šířce 6,5 metru. Na mostě bude ocelové zábradlí připevněné patními deskami k monolitickým římsám a ocelové silniční svodidlo s beraněnými sloupky. Celková šířka mostu činí 8,8 metru. Přemostění bude dlouhé 3,8 metru, silnice bude upravena v celkové délce 70 metrů.

U původního mostu byl zjištěn havarijní stav nosné konstrukce a spodní stavby. Most byl v tak špatném stavu, že bylo v polovině července nezbytné jej z důvodu bezpečnosti silničního provozu uzavřít a stanovit objízdnou trasu. Ta vede po silnici III/43346 z Litenčic přes Lísky na silnici I/50 a dál směrem na Brankovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x