Na výsadbě zeleně ve Vsetíně se podílela i firma zabývající se výrobou trhavin

VSETÍN - Technické služby Vsetín vysázely letos 1917 dřevin a část z nich financovala i společnost Austin Detonator, která se zabývá výrobou trhavin. Uvedla mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Společnost Austin Detonator si tak splnila svoji zákonnou povinnost zajistit náhradní výsadbu za stromy, jež ve svém areálu v Jasenicích smýtila. „Vzhledem k tomu, že v našem areálu nemáme dostatek prostoru pro úplnou náhradní výsadbu, dohodli jsme se s městem, že se budeme finančně podílet na náhradní výsadbě přímo ve městě, kde tak bude vhodně rozšířena veřejná zeleň,“ řekl ředitel firmy Otta Grebeň.

Pokácené stromy v jasenickém areálu nahradily javory mléče, hlohy obecné, duby červené, habry obecné, zeravy západní, tavolníky, tavoly, vajgélie, ptačí zoby a další.

Město se snaží vysadit ročně co nejvyšší počet nových dřevin, pro které vytipovává vhodná místa. Mrzí nás, že část těchto dřevin je mnohdy jen několik dnů po vysazení poškozena vandaly. O to cennější je přístup firmy Austin Detonator, jež se rozhodla uskutečnit náhradní výsadbu na pozemcích města a umožnit tak výsadbu zeleně ve větším rozsahu, než by to městská pokladna umožňovala,“ dodal Petr Mikulík, správce Technických služeb města Vsetín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x