Vsetínská nemocnice otevírá společný lůžkový fond

VSETÍN - Ve snaze zajistit kvalitní péči pacientům, kteří byli léčeni na lůžkové části infekčního oddělení, se vsetínská nemocnice rozhodla otevřít společný lůžkový fond interního oboru. Oznámila mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

V rámci společného lůžkového fondu interního oboru bude postaráno o interní, neurologické a infekční pacienty. K záměru nemocnici poslouží pavilon Čtyřlístek, kde budou hospitalizováni jak infekční, tak neurologičtí pacienti, kteří mají takto k dispozici nejlépe vybavené pokoje v rámci celé nemocnice, každý s vlastním sociálním zařízením a moderními lůžky. Nadstandardně vybavená lůžková část umožňuje i kvalitní bariérovou péči o infekční pacienty. V prostorách Čtyřlístku najde za několik dní zázemí i neurologická příjmová ambulance.

V chirurgickém pavilonu zůstane vyšetřovna EMG, EEG a neurologický stacionář, o nějž je mezi pacienty stále větší zájem a jeho kapacita bude rozšířena. Ve stacionáři bude i nadále prováděna ambulantní infuzní léčba bolestivých stavů,“ doplnil ředitel nemocnice Martin Metelka.

Společný lůžkový fond se může diagnosticky a léčebně postarat i o naprostou většinu infekčních pacientů, pokud nebude lékařem na základě laboratorních či klinických výsledků vysloveno podezření na infekční chorobu s povinnou izolací, pak by byl přeložen do Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně nebo na jiné izolační pracoviště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x