Čajánek se na extraligu moc těší. Ve vrcholovém hokeji završuje druhou desetiletku

Ještě docela dlouho po skončení tréninku rozebíral s trenérem Vlachem nejrůznější modelové situace na klasické tabuli u boxu časoměřičů. Petr Čajánek slavil nedávno sedmatřicáté narozeniny. Svému Zlínu by letos rád pomohl zkušenostmi, herním umem a vůdcovskými schopnostmi k co nejlepšímu umístění. Extraliga otevírá za týden své brány, Zimní stadion Luďka Čajky zítra zase ty své na Dnu otevřených dveří.

Petr Čajánek stále se svým klukovským pohledem, který hltají dnešní „náctky“ stejně jako před časem jejich maminky, působí naprosto vyrovnaně a pohodově. Však taky už není žádným nováčkem, sezóna, kterou právě načíná, má v jeho provedení v dospělém hokeji pořadové číslo 20. U nás, v Rusku i ve Spojených státech. Trojnásobných mistrů světa tedy ve Zlíně zrovna přebytek není…

Začínající sezóna je Petrovou dvanáctou v dresu Zlína, první načínal na přelomu let 1993-94. V roce 2005 bral Čajánek stejně jako spoluhráči stříbro v naší nejvyšší soutěži. Do rodného města ho zavála výluka v NHL. Teď se možná rýsuje podobná situace…

Tolik to už za oceánem nesleduji, ale klukům bych rozhodně přál, aby soutěž normálně začala a normálně se odehrála, není to nic příjemného trénovat a nevědět, jak to bude dál.

Extraliga se blíží, začíná se příští sobotu utkáním s odvěkým rivalem, pražskou Slavií na vlastním ledě. Může být i pro velezkušeného lídra týmu den „D“ kdy soutěž startuje, jiný než ostatní?

Nějaká velká tréma tam určitě nebude, spát budu normálně. Budíček už mívám nastavený podle dětí, dcera se věnuje krasobruslení docela jí to baví, malý ten se hrne do všeho, jen ať jim to vydrží. Ale abych odpověděl, na ligu se opravdu moc těším, musí nám vyjít začátek, ten je vždycky moc důležitý, nálada v týmu je velice dobrá, trošku některé kluky zlobí nemoci, tak snad přejdou.

Čajánka a jeho parťáky mohu fanoušci vidět v akci naposledy před startem nejvyšší soutěže ve čtvrtek 6. září od 16. 30 proti slovenské Skalici, zároveň klub PSG zve i na Den otevřených dveří.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x