Historická vozidla zlínského dopravního podniku najela o prázdninách přes tisíc kilometrů

ZLÍN- Celkem 800 najetých kilometrů u historického trolejbusu Škoda 9Tr a 350 kilometrů u historického autobu Škoda 706 RTO eviduje Dopravní společnost Zlín - Otrokovice v době letních prázdnin. Oznámil za dopravní podnik Vojtěch Cekota.

Červený historický trolejbus Škoda 9Tr jezdil o prázdninových nedělích i dvou státních svátcích v odpolední době jako přidaný vůz na linkách 9 a 10.

Historický autobus Škoda 706 RTO se na pravidelných linkách 9 a 10 během nedělních odpolední objevil místo trolejbusu jen jednou. Zato si jej objednávali na různé slavnostní jízdy komerční zákazníci. „Vozili jsme svatebčany, účastníky Truck srazu, objednávali si nás lidé u příležitosti oslav svých životních jubileí. Autobus nacházel své nadšené zákazníky jak ve Zlíně, tak i v širším okolí,“ poznamenal řidič Věroslav Horák.

Podle ředitele dopravní společnosti Josefa Kocháně jsou nejvděčnějšími cestujícími obvykle děti. „Snažíme se lidem zpestřit letní pobyt ve Zlíně a okolí. O svezení našimi rekonstruovanými historickými vozidly má veřejnost velký zájem,“ dodal Kocháň.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x