V Uherském Hradišti se prodavačka nechala napálit podvodnou věštkyní

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - O částku 2 200 korun přišla čtyřicetiletá prodavačka z obchodu s textilem v centru Uherského Hradiště, která se nechala obalamutit podvodnicí. Ta jí věštila z ruky a a pak požadovala peníze za to, že se zlé věštby nenaplní, řekl ve čtvrtek policejní mluvčí Aleš Mergental.

Podvodnice přišla do obchodu ve středu odpoledne a nejprve se tvářila, že má zájem o vystavené zboží. Pak ale přistoupila těsně k prodavačce a řekla jí, že jí poví něco z její ruky. „Prodavačka odpověděla, že nechce nic slyšet. Žena ovšem uchopila její ruku a začala jakoby věštit. V její řeči se objevily nepříjemné informace o prodavaččiných blízkých. Věštbu pak ukončila s tím, že když jí žena zaplatí, zlá věštba se nevyplní,“ konstatoval Mergental.

Vystrašená prodavačka dala neznámé ženě 200 korun. Věštkyně ale tvrdila, že to je málo. Z obavy o zdraví a životy svých blízkých proto prodavačka postupně odevzdala údajné věštkyni ještě dvě tisícikoruny.

Ženě se to později uleželo v hlavě a kontaktovala policisty, aby podvedených nebylo zbytečně více. Podle svědkyně se jednalo o ženu ve věku okolo 65 let, byla asi 150 centimetrů vysoká, plnoštíhlá, tmavé pleti, delších vlasů, které má přebarvené do zrzava. Vzhledem k tomu, že žena vydala peníze dobrovolně a se souhlasem, nejedná se za současných okolností o žádný trestný čin nebo přestupek. Policisté však upozorňují všechny, kteří si podobně nechají věštit, aby si před samotnou věštbou domluvili cenu, kterou budou následně platit. A pokud nechtějí, aby jim vůbec někdo cokoliv věštil, tak ať třeba strčí ruce za záda,“ dodal Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x