Holík a Řezníček se upsali Zlínu na čtyři sezony!

ZLÍN – Extraligový hokejový klub PSG Zlín prodloužil pár dnů před startem nového ročníku Tipsport extraligy 2012/2013 smlouvy u dvou talentovaných hráčů. Útočník Petr Holík a obránce Dalibor Řezníček podepsali s vedením klubu nové smlouvy, na jejichž základě budou ve Zlíně další čtyři sezony.

Jedná se o velmi talentované mladé hráče, na kterých lze postavit tým v dalších letech. Obě strany jsou rády za vzájemnou a oboustranně výhodnou dohodu,“ uvedl Mgr. Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín. Zlínský hokej se nemusí obávat o svou budoucnost. Holík a Řezníček patří k velkým talentům českého hokeje a fanoušci ve Zlíně se mohou těšit, že uvidí v nejbližších letech tyto hráče nadále ve žlutomodrém dresu s logem PSG na hrudi. „Chtěl jsem zůstat ve Zlíně a získat další zkušenosti. Pokud zamířím v budoucnu do zahraničí, rád bych odešel jako komplexní hráč. Ve Zlíně dostávám hodně příležitostí a jsem plně vytížený. Mým cílem je nadále hokejově růst právě v týmu PSG. Věřím, že se probojujeme opět do play off a budeme hrát o přední příčky. Na konci loňské sezony jsem nakoukl i do národního týmu. Byla to pro mě velká zkušenost, neboť jsem trénoval po boku zkušených hráčů jako jsou například Nedvěd, Plekanec a další,“ řekl dvacetiletý Petr Holík, velký talent českého hokeje.

Byl jsem mile překvapen návrhem nové smlouvy. Znamená to pro mě jistotu do dalších let. Věřím, že splatím klubu PSG danou důvěru a svými kvalitními výkony si vybojuji více prostoru na ledě,“ pověděl jednadvacetiletý Dalibor Řezníček, rodák z Uherského Brodu.

Představení Petra Holíka a Dalibora Řezníčka:

Útočník PETR HOLÍK (narozen 3. března 1992) patří k velkým talentům nejen zlínského hokeje. Do seniorské extraligy naskočil v předminulé sezoně při domácím zápase s Třincem. Přesvědčil o svém velkém talentu a ve své premiérové sezoně mezi dospělými odehrál celkem 43 zápasů a vstřelil pět branek. Na přelomu roku se představil poprvé na světovém šampionátu dvacítek ve Spojených státech amerických. Předtím pomohl zlínským juniorům k domácímu titulu a dobře se uvedl na šampionátu osmnáctiletých v Bělorusku. Nastupoval za mládežnické výběry České republiky všech kategorií.
V loňské sezoně získal pevné místo v extraligovém kádru PSG Zlín. Petr Holík je šikovný útočník s kvalitní technikou, který umí kombinovat, dát gól a číst hru. Ve dvaceti letech má hokejovou budoucnost stále ještě před sebou. Na přelomu roku startoval podruhé na světovém šampionátu dvacetiletých, který proběhl opět v zámoří, tentokráte v kanadských městech Edmonton a Calgary. Patřil k nejlepším hráčům českého mužstva a se 4 góly se stal nejlepším střelcem národního týmu juniorů. Na konci sezony mu dal trenér národního týmu Alois Hadamczik šanci rovněž v seniorském týmu dospělých v přípravě před mistrovstvím světa ve Skandinávii. Patří k velkým talentům českého hokeje. Petr Holík nastoupil v české extralize během dvou sezon celkem k 102 zápasům a zaznamenal 19 gólů. V dresu národního týmu odehrál 5 utkání a vstřelil 1 gól.

Obránce DALIBOR ŘEZNÍČEK (narozen 25. srpna 1991) začal s hokejem v pěti letech v rodném Uherském Brodě, kde ho k němu dovedl otec, který v minulosti býval hokejovým brankářem. Žákovská a mládežnická léta prožil ve zlínském klubu a od sezony 2010/2011 se stal kmenovým zadákem extraligového týmu mužů. Zásluhou velké pracovitosti a píli se propracoval mezi elitu a získal pochvalné hodnocení od hokejových expertů. Na jaře 2010 vybojoval se zlínskou juniorkou překvapivý titul mistra České republiky. Ve stejné sezoně startoval na přelomu roku na mistrovství světa dvacítek v americkém Buffalu. Premiéru v nejvyšší soutěži okusil hned v úvodním kole při utkání v Liberci, trenér Zdeněk Venera mu dal šanci a mladý obránce se odvděčil velmi dobrými výkony. Celkem odehrál v premiérové sezoně mezi dospělými 45 zápasů a připsal si na své konto i jeden gól v play off proti Pardubicím. Hokejovou kariéru má ve svých jednadvaceti letech před sebou. Platí za velmi důrazného obránce, který se mezi mantinely v seniorské extralize velmi rychle adaptoval. Řezníček patří do skupiny mladých hokejistů, na kterých zlínský hokej hodlá v dalších sezonách stavět. Dalibor Řezníček odehrál v nejvyšší soutěži během dvou extraligových sezon 102 zápasy, ve kterých zaznamenal 3 góly.

Mediálním partnerem HC PSG Zlín je

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x