Inspekce v souvislosti s otravou metylalkoholem prověří Likérku Drak z Kroměřížska

CHVALČOV - Policie v pondělí informovala, že za otravami metylalkoholem by mohly být šestilitrové barely vodky a rumu, na jejichž etiketě je firma Likérka Drak z Kroměřížska. Inspektoři jsou na cestě do firmy, aby zjistili vazby na místa otrav, řekla mluvčí potravinářské inspekce Romana Kadaňková.

Policie zjistila, že se muž v Příbrami otrávil poté, co pil v jedné z hospod vodku. Policisté již provozovnu zkontrolovali. „Zajistili jsme šestilitrové plastové barely, na nichž je etiketa od výrobce Likérka Drak,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Podle Kadaňkové potravinářská inspekce provádí u likérky pravidelně kontroly i s odběrem vzorků. „V této chvíli jsou inspektoři na cestě do firmy, aby ověřili její vazby na místa otrav,“ řekla Kadaňková.

Podle vyjádření zaměstnance firmy dohlíží nad jejím chodem po dobu dvou měsíců celníci. „Máme dozor 24 hodin denně, a proto je nepravděpodobné, že by něco mohlo být v nepořádku. Nebudeme se ale blíže vyjadřovat do návratu šéfa, který je na pracovní cestě. On sám vydá prohlášení,“ uvedl zaměstnanec, který si nepřál být jmenován.

Mluvčí olomouckých celníků Marie Bortlová však dozor nepotvrdila ani nevyloučila. „Z důvodu daňového řízení nemohou sdělit bližší informace,“ dodala Bortlová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x