Na Uherskohradišťsku hořel rodinný dům, policie zadržela možného žháře – aktualizováno

VLČNOV - Hasiči zasahovali v úterý nad ránem u požáru rodinného domu ve Vlčnově na Uherskohradišťsku. Vyšetřování nasvědčuje úmyslnému zapálení, policie zadržela podezřelého, informoval mluvčí zlínských hasičů Libor Netopil.

Hasiči dostali oznámení o požáru rodinného domu a přilehlého stavení před druhou hodinou ranní. „Plameny zasáhly dřevěnou střešní konstrukci, půdní prostor jednopodlažního domu a také navazující hospodářskou přístavbu,“ uvedl Netopil.

Jednotky dostaly po 20 minutách požár pod kontrolu a do dvou hodin jej zlikvidovaly. „Vynesli jsme ven dvě tlakové láhve, u nichž hrozil výbuch. Včas jsme je ochladili,“ sdělil Netopil.

Uvnitř spali čtyři lidé. Všichni stačili včas vyběhnout ven. Nikomu se nic nestalo. Vyšetřování odhalilo možné zapálení. „Před hořícím domem stál devětačtyřicetiletý muž ze Zlína, který se dal před policisty na útěk. Chtěl se schovat pod auto. Zadrželi jsme ho a dopravili do cely. Kvůli opilosti jsme jej vyslechli až během dopoledne,“ řekl mluvčí uherskohradišťské policie Aleš Mergental.

Dodal, že zadržený je podezřelý z úmyslného zapálení. Za obecné ohrožení může jít v případě prokázání viny až na osm let do vězení.

Předběžná škoda se podle Mergentala pohybuje okolo 800 tisíc korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x