Video: Methanolová smr(šť)t nabrala ve Zlíně tempo

Hlasitá varování z vozů městské policie před požíváním alkoholu z pochybných zdrojů. Neustále se rozšiřující informace o počtu otrávených metylalkoholem. Zavřená večerka na Jižních Svazích, možné centrum, odkud se otrávený alkohol dostal mezi lidi. Nejistota a obcházející smrt.

Ne, není to nadsázka. Zvláště na Jižních Svazích ve Zlíně bylo hodně rušno. Večerka, odkud podle některých indicií z policejního vyšetřování pocházel smrtící alkohol, neprodyšně zavřena. V jejím okolí pořádné vzrušení i stísněná nálada. „Jasně, tady sedával kámoš každý den, dnes tu není, určitě se otrávil, chodil tam pro tvrdý chlast,“ tvrdil s petlahví vína v ruce v sevření keřů muž, který se představil jako pětapadesátiletý Jarda.

Jedna žena zemřela. Ta se ani nedostala do péče zdravotníků, smrt ji zastihla doma. „To, jestli zemřela na následky pití otráveného alkoholu, odhalí až pitva,“ říkal Petr Olšan, mluvčí Záchranné zdravotnické služby Zlínského kraje s tím, že je pravděpodobnost poměrně značná. Potvrdil také, že po poledni odvážela záchranka do Baťovy nemocnice ženu narozenou v roce 1950 patrně rovněž s příznaky otravy. „Ano, také ona bydlela nedaleko inkriminované večerky, “ potvrdil mluvčí záchranky.

Už od včerejšího večera bojují lékaři v Krajské nemocnici Tomáše Bati o život osmapadesátiletého muže, dnes ráno museli uvést s prudkou otravou do umělého spánku muže (48) a příznaky otravy měla i žena o deset let starší. Ta na rozdíl od něj dosud nebyla v kritickém stavu, údajně vypila podstatně menší množství alkoholu.

Sídlištěm obchází strach. Budou další oběti pančovaného alkoholu?

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x