Ve zlínské nemocnici skončili další dva lidé s otravou metylalkoholem

ZLÍN - Další dva lidi odvezla záchranka do nemocnice kvůli podezření na otravu metylalkoholem. Ve středu oznámil mluvčí krajské záchranky Petr Olšan.

Oba pacienti skončili ve zlínské nemocnici na interně v úterý večer. „Kolem půl deváté jsme jeli do centra Zlína pro třiašedesátiletou ženu. Byla zmatená a měla příznaky otravy metylalkoholem. Byla při vědomí. Podobně tomu bylo i s dalším devětašedesátiletým mužem, pro kterého jela sanitka o půl hodiny později na sídliště Jižní Svahy,“ konstatoval Olšan.

Stav ženy je podle mluvčí krajské nemocnice Karly Havlíkové vážný, ale ne kritický. „Devětašedesátiletý muž je v celkově dobrém stavu, byl u něho potvrzen metylalkohol,“ doplnila Havlíková.

Celkem je ve zlínské nemocnici hospitalizováno sedm pacientů, a to čtyři muži a tři ženy. Dva muži (48 a 58) jsou stále v kritickém stavu a v umělém spánku. Jednoho přijala nemocnice v pondělí večer, druhého v úterý ráno. Zbývající dva muži nejsou v kritickém stavu. Stav sedmatřicetiletého muže přijatého v úterý navečer je středně vážný a metylalkohol je u něj už potvrzen. Jedná se o syna osmapadesátileté ženy, která rovněž leží na JIP interny, a to od úterního rána. Devětašedesátiletý muž, kterého nemocnice přijala naposledy, je v celkově dobrém stavu.

Všechny ženy, které jsme v souvislosti s metylalkoholem přijali, leží na JIP interny a jejich stav je vážný, ale ne kritický. U všech je metylalkohol potvrzen. Jde o osmapadesátiletou ženu, kterou jsme přijali v úterý ráno, dvaašedesátiletou ženu přijatou v úterý odpoledne a třiašedesátiletou ženu nám sanitka dovezla v úterý večer,“ doplnila Havlíková.

Další dvě ženy zemřely. U jedné už pitva metylalkohol prokázala, u druhé se na výsledky pitvy ještě čeká.

Případem se intenzivně zabývají také policisté. Podle dostupných informací mají už několik podezřelých. Jde například o majitele večerky na sídlišti Jižní Svahy, kde si někteří z pacientů závadný alkohol koupili.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x